2018

 

 

Pred izbore nas vlasti zabavljaju mjesec-dva. Prije i poslije - truju nas neuređenim deponijama otpada širom zemlje. #PolitikaTrovanjaNaroda

 

 


#75godina #BitkanaSutjesci
Oni su se sami borili za slobodu da o sebi odlučuju. O čemu mi odlučujemo danas?
Čitajte šta nam domaći izdajnici ne govore o samostalnosti i suverenitetu.

Ulaganje u javno obrazovanje ili štednja? Dostojanstvo prosvjetnog rada ili podrivanje dostojanstva i individue? Razvoj pojedinca i društva ili poslušna i jeftina radna snaga?

Borba za obrazovanje se zaoštrava. U Kantonu Sarajevo štrajkuju prosvjetni radnici i radnice. Umjesto obrazovanja po mjeri naših potreba, pojedinačnih i društvenih, dobili smo reformske igrice po volji manjine.
#obrazovanjenarodu

 

Velike bitke ne biju se za komade zemlje i vlast nego za ljude. ''Ranjenike ne smijemo ostaviti'' vrijedi i danas, ali za one koji bi da se bore za ljude - ljude kojima menadžerke naplaćuju operacije, a ljekare odvlače njemačke bogate klinike.  #1grad1borba #smrtfašizmu #zdravstvonarodu

Serije ekonomskih reformi u BiH ne razvijaju privredu nego poslovanje. Zato za 1. maj umjesto privrednih kolektiva i heroja rada slavimo biznise i poslovne ljude koji žive od neplaćanja poreza, doprinosa i plata. 

 

Slavimo 6. april - tako što nastavljamo borbu za ovaj grad,  PROTIV onih koji bagerišu i betoniraju i otimaju naše zajedničko, a ZA sve njegove izrabljivane, ponižavane i nemoćne, među kojima su sada i izbjeglice iz zemalja poharanih evroatlantskim ratovima i agendama za resurse i teritorije. 

Navodni politički sukob unutar SDA je obična tradicionalna predizborna tuča lešinara oko vitalnog stranačkog interesa - direktori, tenderi, privatizacije.

NE NASJEDAMO zato što:
SDA (zastupnici u Skupštini KS) = stara stranka, stari ljudi
Konaković SDA (Narod i pravda) = nova stranka, stari ljudi

Pročitajte šta bi bio istinski zaokret u kantonalnoj politici!

 

 

Sve ono što naše vlasti i Evropska Unija ne žele da znate o namjerama Evropske Unije sa Balkanom.