Nastavak otimačine građevinskih lokacija - SDA deložira školu

KLIX jutros hrabro 'deložira' školu na Mejtašu - ili 'prijateljskim' člancima za proizvodnju stvarnosti i poklapanje nekretnina
 
Nemajmo nikakve sumnje: sve u priči o školi na Mejtašu (koja se svake godine, kao, zatvara) jest sporedno - izviđači, broj đaka, broj osoblja i sl. Ključna je samo glad SDA za atraktivnim građevinskim lokacijama. Mehanizam jednostavan, proizvodnja (željene) stvarnosti. Škola se zatvara zato što je 'mala' - a 'mala' je jer svake godine, u vrijeme upisnog roka, vlast ponavlja da se zatvara.
Ili, detaljnije:
1. Bez obzira na sudski spor u toku, plasira se informacija preko Klixa, uvijek spremnog za saradnju. Tako se uništava upisni rok školi jer ko će dovesti dijete u školu koja se, jel'te, ''sigurno deložira''?!
2. Istovremeno Ministarstvo obrazovanja KS radi elaborat o 'integraciji škola' (niko ne zna ko radi i kako, ali potpis ministarski sve trpi). Nakon uništenog upisnog roka, u elaboratu se zaključi da nema nikakvog opravdanja da škola nastavi postojati na toj LOKACIJI. Jako bitno - LOKACIJA uz Dalmatinsku.
3. Kad se oslobodiš škole, obradiš i odradiš izviđače i onda - koncesija pobratimu.
 
Ovo bude domet dvogodišnjeg mandata ministra Elvira kazazovića (SDA). Kojeg ovim putem pozdravljamo i pozivamo da pozdrave prenese i stranačkom kolegi Abidu Jusiću - načelniku Centra u ratu, u miru sad vijećniku SDA u Centru takođe. Vjerujemo da je svim porodicama poginulih 1994. godine utjeha da je Abid u ta doba odrađivao ovu školu istjeravši je i uselivši Katolikni školski centar. Ostavio je golem papirni trag za sobom. Samo se neka stotina hiljada maraka malo zagubila, 100 hiljada ONIH maraka.
 
Dakle, ponovimo gradivo: #SDA #Sarajevo #nekretnine
Ali takođe: #nećemoći #nećeproći #1grad1borba
 
Mahanje od ekipe ispred Opće bolnice, januar 2016.

 

Jedan grad, jedna borba