2018

 

Male hidroelektrane u privatnom vlasništvu zajednici ne donose ništa, a sve uzimaju od zajednice. Priče o radnim mjestima su samo reklame privatnih biznismena radi obmanjivanja javnosti. Ako se izgradi planiranih 300 i više mHE u BiH, sve one zajedno neće imati radnih mjesta koliko omanja tvornica. Male HE kod nas, i pored važećih propisa, zahvataju onoliko vode koliko im je potrebno za maksimum zarade, bez obzira na posljedice. Tako isušuju korito, čime se nepovratno uništava živi svijet. Što je još opasnije, živa rijeka hrani i mnoge izvore - kad sva voda ode u cijevi, ti izvori presušuju.

 

 

Pred izbore nas vlasti zabavljaju mjesec-dva. Prije i poslije - truju nas neuređenim deponijama otpada širom zemlje. #PolitikaTrovanjaNaroda

 

 


#75godina #BitkanaSutjesci
Oni su se sami borili za slobodu da o sebi odlučuju. O čemu mi odlučujemo danas?
Čitajte šta nam domaći izdajnici ne govore o samostalnosti i suverenitetu.

Ulaganje u javno obrazovanje ili štednja? Dostojanstvo prosvjetnog rada ili podrivanje dostojanstva i individue? Razvoj pojedinca i društva ili poslušna i jeftina radna snaga?

Borba za obrazovanje se zaoštrava. U Kantonu Sarajevo štrajkuju prosvjetni radnici i radnice. Umjesto obrazovanja po mjeri naših potreba, pojedinačnih i društvenih, dobili smo reformske igrice po volji manjine.
#obrazovanjenarodu

 

Velike bitke ne biju se za komade zemlje i vlast nego za ljude. ''Ranjenike ne smijemo ostaviti'' vrijedi i danas, ali za one koji bi da se bore za ljude - ljude kojima menadžerke naplaćuju operacije, a ljekare odvlače njemačke bogate klinike.  #1grad1borba #smrtfašizmu #zdravstvonarodu

Serije ekonomskih reformi u BiH ne razvijaju privredu nego poslovanje. Zato za 1. maj umjesto privrednih kolektiva i heroja rada slavimo biznise i poslovne ljude koji žive od neplaćanja poreza, doprinosa i plata. 

 

Slavimo 6. april - tako što nastavljamo borbu za ovaj grad,  PROTIV onih koji bagerišu i betoniraju i otimaju naše zajedničko, a ZA sve njegove izrabljivane, ponižavane i nemoćne, među kojima su sada i izbjeglice iz zemalja poharanih evroatlantskim ratovima i agendama za resurse i teritorije. 

Navodni politički sukob unutar SDA je obična tradicionalna predizborna tuča lešinara oko vitalnog stranačkog interesa - direktori, tenderi, privatizacije.

NE NASJEDAMO zato što:
SDA (zastupnici u Skupštini KS) = stara stranka, stari ljudi
Konaković SDA (Narod i pravda) = nova stranka, stari ljudi

Pročitajte šta bi bio istinski zaokret u kantonalnoj politici!

 

 

Sve ono što naše vlasti i Evropska Unija ne žele da znate o namjerama Evropske Unije sa Balkanom.